Pong

Je hebt het ongetwijfeld al eens gespeeld, het legendarische spel dat de wereld van computergames opende, Pong! Voor vele is pong nog steeds een van de meest simpele en entertainende spelletjes die op het internet te vinden is. De spelregels zijn simpel en het spel is snel en gemakkelijk opgestart. In deze blog gaan we verder in op de geschiedenis en spelregels van pong, we zullen het blog afsluiten met mogelijkheden om deze klassier te spelen.

Geschiedenis

Pong is een van de eerste videospellen die ooit gemaakt is. Het kan op twee manieren gespeeld worden. Zo kan Pong gespeeld worden met twee spelers of tegen een digitale tegenstander. Het is dus mogelijk om de strijd aan te gaan met je vrienden. Pong is afgeleid van de sport Pingpong, waar het logischerwijs ook zijn naam aan dankt. Vroeger werd Pong gespeeld als arcade games op een speciaal daarvoor gebouwde automaat.

Speluitleg

Het spel pong is erg simpel en sterk vergelijkbaar met tafeltennis. Op het veld zijn aan beide kanten twee strepen (badges) die verticaal over het speelveld kunnen bewegen. Iedere speler bestuurt één streep. Door de streep op een juiste manier te bewegen moet voorkomen worden dat het balletje de streep passeert en aan jou kant het veld verlaat. Wanneer de bal het veld verlaat aan de kant van de tegenstander ontvang je een punt. Degene die aan het einde van de speeltijd de meeste punten heeft wint het spel.

Pong spelen

Ben jij benieuwd waar deze klassieker te spelen is? Dan zit je hier aan het juiste adres! Op spelletjes-nl.nl vind je verschillende versies van pong, waaronder de originele opzet! Je kunt dan zelf ervaren waarom een spel zo legendarisch is geworden over de jaren. Het gemak van pong zorgt ervoor dat het zelden gaat vervelen.